donderdag 28 februari 2008

Employee of the Month February

De titel gaat deze maand niet naar een eigen medewerker. Toch moet het duidelijk zijn dat hiermee geen precedent gecreëerd wordt, integendeel over de toekenning is lang getwijfeld, maar de titel van februari gaat dus naar de bevriende firma Louraine & Claude. Deze toevallige toeleverancier behoort namelijk niet meer tot geselecteerde club van Outside Vendors.
Wegens een financieel geschil met de Plant Manager werd de samenwerking opgeheven en de nieuwe bovenburen zijn midden februari gearriveerd. Gedurende drie weken vanaf midden januari werd de penthouse helemaal opgekalefaterd en de indeling van het appartement heringericht. Wegens de dagelijkse lawaaihinder was het werken in de eigen burelen voor ME niet eenvoudig. “Such’s life”, en verder is het moeilijk om in detail te treden want ons contact met Louraine & Claude was beperkt tot één enkele ontmoeting op Thanksgiving (8 Oct). Bij een fles wijn met kip werd die avond over hun reis gesproken. Daardoor konden we de fiets van Louraine lenen en vorig jaar samen mooie fietstochten maken. Toen later bleek dat de reis een definitieve verhuis naar British Colombia was, werden de logische maatregelen getroffen met als gevolg dat we nu in hoopvolle verwachting zijn om de nieuwe bovenburen - een vrouw met haar zoon - te ontmoeten én op zoek zijn naar een nieuwe fiets. De moraal van dit verhaal is moeilijk te vatten, maar het toont wel aan dat Canada een reusachtig groot land is met gastvrije mensen en tevens het misbruik daarvan.

Tot nu toe hadden we gelukkig al vele toevallige leveranciers van mooie ontmoetingen en we hopen dat er nog veel mogen volgen. Aan die mensen wordt de eretitel van deze maand eveneens opgedragen:
- de twee vriendelijke Québecois in de lange wachtrij op de luchthaven in Montréal.
- Blazenka van Carleton die me vriendelijk poogde aan een bureau te helpen.
- de leuke blonde verkoopster van Sports Experts die mijn nieuwe jas direct aan de zijkant legde en vele tips i.v.m. Mont-Tremblant gaf.
- het grappige meisje in de Aldo-schoenwinkel die net het paar laarsjes vasthad dat wij zouden kopen.
- Curtis, de bibliothecaris van Sunnyside die naar Europa zal reizen, maar Brugge wil overslaan want “te toeristisch”.
- Jeff en Shelley, een koppel waarmee we praten tijdens het wachten in het Chinese restaurant Mekong en die ons een lift aanboden naar Gatineau Park om te langlaufen.

Geen opmerkingen: