woensdag 26 maart 2008

B2B: to B&B or not to be in Ottawa

Deze maand werden we vereerd met verschillende bezoeken uit het thuisland. De accommodatie van ME heeft dan ook dienst gedaan als tijdelijke B&B. Eerst kwamen Gwen en Joos op visite en vervolgens waren Kurt en Jurgen te gast. We hopen dat ze even veel van onze gastvrijheid genoten hebben als wij van hun gezelschap. Voor diegenen die nog niet beslist hebben of de overtocht de moeite loont, we serveren een ontbijt van pancakes met ahornsiroop à la Canadienne.

Onze charmante B&B kan qua luxe natuurlijk niet tippen aan de prestigieuze hotelketen die ook het Hotel Château Frontenac in Québec City bezit. Nabij de sluizen in Ottawa volgden we de paashaas naar binnen in de lobby van het Hotel Château Laurier. Let ook op het muurtje met de "knipvoeg".

In Montebello deden we een sanitaire stop in Hotel Château Montebello (1930), met 10.000 rondhouten balken de grootste ‘blokhut’ ter wereld. De 20m hoge zeskantige schoorsteen zou ook de hoogste ter wereld zijn.

Een ander pluspunt is onze persoonlijke service. Voor het bezoek van Parc Omega in Montebello bezorgden we de wortels. Dat park is een drive-in wildpark met een route van 10km langsheen dieren in semi-vrijheid. Een onvergetelijke safari want "objects in mirror are closer then they appear".

In Ottawa toonden we in onvervalste diepsneeuw-freestyle de kortste weg langs de sluizen naar de Parliament Hill.
Na een begeleid bezoek van de Kamer, de Senaat en de bibliotheek beklommen we de Peace Tower voor het uitzicht.

Ook het panorama nabij de Alexandra brug (vergelijk met de foto in de banner !) en de trip naar de Rideau watervallen werden geëscorteerd.

Het kan ook anders, we gaan begin april zelf B2B, "Back to Belgium" om te werken want het blijft ook "Back to Business" natuurlijk. Toch is deze trip niet definitief, we keren nog eens terug naar Canada om dan echt terug te keren eind september. We zijn alvast blij dat we voor de komende twee weken onderdak vinden bij familie en vrienden.

Geen opmerkingen: