zondag 25 mei 2008

Teambuilding at Ottawa Race Weekend

Een sportevenement als teambuildingsactiviteit over de verschillende afdelingen heen is altijd perfect. Maar dit jaar was Dwars door Brugge (15km) niet mogelijk. Als alternatief stond het volledige personeelsbestand van ME om 9u aan de start voor de halve marathon van Ottawa (21 km), toevallig op hetzelfde tijdstip (15u) dat ook de 2okm van Brussel vertrok. Hieronder vind je het parcours en het hoogteprofiel, want er zaten inderdaad een paar nijdige hellingen in!

Er is natuurlijk wel een klein verschil met beide loopwedstrijden.
Ten eerste de afstand: als je in Brugge al aankomt heb je dan nog 6km voor de boeg. Dat is nog eens de helft meer. Ook de lastigste laatste kilometer ligt ten opzichte van Brussel nog een kilometer verder.
Ten tweede het tijdstip van lopen: we stonden om 7u op om tijdig aan de start te staan. Voor je ochtendtoilet stond je in de gebruikelijk lange file voor zo'n loopevenement, terwijl in je maag het stevige ontbijt, je enige brandstof, nog aan het verteren is.
Tot slot de weersomstandigheden van de race: 's ochtends was het nog een frisse 10°C, maar op die windstille zonnige dag klom de temperatuur tot 25°C.
Maar dat kon ME niet beletten te finishen in 1:49:45.0 ! Dat komt neer op een gemiddelde van 11,48 km/u. Voor de rest van de statistieken, dat is de 1503-ste plaats op 9000 deelnemers en waarschijnlijk de eerste Belg... De beloning: een prachtige medaille met persoonlijke inscriptie. Het mooiste moment onderweg: de Alexandria-brug overlopen, je was dan zowat halfweg...
Maar deze prestatie verdwijnt in het niets vergeleken wat Terry Fox deed in 1980: hij liep met een kunstbeen 143 dagen elke dag een Marathon. Met zijn Marathon of Hope wou deze kankerpatient geld inzamelen voor onderzoek. Zijn tocht die begon in Oost-Canada aan de Atlantische Oceaan, bracht hem 5376km ver maar niet tot zijn einddoel, de Stille Oceaan in West-Canada. Hij moest stoppen omdat de kanker terugkwam en uiteindelijk door de ziekte stierf. Zijn nalatenschap is evenwel groter dan hij kon vermoeden: er zijn Terry Fox runs overal ter wereld, hij is de eerste Canadees op een muntstuk in circulatie, heeft standbeelden en straten, scholen etc dragen zijn naam... terecht één van de Greatest Canadians

Let ook op de dikke pak sneeuw die op 15 maart nog altijd in Ottawa lag...

2 opmerkingen:

luc zei

Proficiat met je prestatie.
Een best goede chrono voor iemand die er niet echt op getraind was.
In een "goede"wandelconditie zou ik daar iets van 3 uur over doen.
Terry Fox is inderdaad een aangrijpend verhaal.

Ineke Imbo zei

Je kon de 21km inderdaad ook wandelen... al denk ik dat er weinig mensen dat kunnen, in 3 uur!!!

Steven en ik hopen alvast op een mooie GR als we terug in Belgenland zijn. Het hoeft daarom geen lange GR te zijn (jetlag etc. in gedachte). Stippel er maar al eentje uit :-)