zaterdag 10 november 2007

Company car on two wheels

Omdat je toch niet godganse dagen thuis kan zitten, heeft het management van ME beslist om voor de lokale verplaatsingen een vervoersmiddel aan te schaffen.
Om budgettaire redenen werd een tweedehandse mountainbike aangeschaft. Om een lang verhaal kort te maken: het is de oude fiets van de dochter van onze kantoormakelaar. De fietsenmaker Peter is even vriendelijk als eigenaardig. Elke dag zet hij een bord buiten met een diepzinnige spreuk. Zijn fietswinkel ligt achteraan in een gebouwtje en is bereikbaar via een soort passerelle. Rechts ernaast heb je de kapper en links, Irene’s Pub of anders gezegd de “Satellite office”.

En dit zijn de kenmerken van deze investering:
_____Merk: CCM.
_____Type: Ice.
_____Frame: Mega oversize.
_____Uitrusting: 18 versnellingen met handvatbediening. Off-road-banden. Zadel. Stuur. Remmen. Reflectoren.
_____Opties (maw niet aanwezig): Verlichting. Spatborden. Kettingbeschermer. Bel.
Dus een echt Canadees transportmiddel, inclusief enkele Canadese vlagjes op het frame. Probeer eens de 'Educative Zone' uit deze fietsenfabrikant van 1899: wedden dat je de Bike Trivia niet zonder fout kan oplossen.
En hier zie je dan de wielertoerist in vol ornaat, klaar voor een heroïsche fietstocht naar Champlain Lookout in Gatineau Park. In de achtergrond staat de veilige bergplaats, tevens de fundering van ons balkon achteraan ons appartement. Gevolgd door enkele sfeerbeelden van fietsen-in-het-park.

Een pittig detail: fietsdiefstal is hier ook een echte plaag. Een fietsslot is dus geen overbodige luxe. Aan de fiets hing er ook een fietsslot met een cijfercode van 5 cijfers van 1 tot 8, m.a.w. 8x8x8x8x8 of 32768 combinaties. Alleen, niemand wist de code en de kans om ze te vinden is quasi nul (0,0000305176 om exact te zijn)…
Ondanks zijn uitspraak dat hij het slot zou open krijgen, moest Peter opgeven. En toch is de code nadien gekraakt met hulp van de meetkamer van ME, wat meer zegt over de beveiliging van het fietsslot dan enig verstandelijk doorzicht.

1 opmerking:

luc zei

oftewel twee sloten aanbrengen !!