vrijdag 12 oktober 2007

... and getting started

De jetlag is verwerkt. Onze onderneming moet nu vorm beginnen krijgen!
Gisteren op 3 oktober hebben we ons internet besteld. Een doorgedreven studie van de winkels langs Bank Street bezorgt ons immers alle nodige informatie. Na Rogers willen we toch graag nog een concurrent zien en onze woorden zijn nog niet koud of daar is de winkel van Bell. En hun self-installation kit genaamd Sympatico Performance is het uiteindelijk geworden, maar de levertijd is 2-3 dagen. Meer nog, 8 oktober is Thanksgiving, een bank holiday, dus het zal maar volgende week toekomen.

Wat nu?

Aja, tijdelijk werken op een andere The Experience afdeling in de Slater Street. Het is een wonder dat ik hun kleine kantoortje voor 2 personen vind, maar een mirakel mag je niet verwachten, maw er is geen plaats voor mij.

Dus de eerste dienstreis naar de universiteit is een feit. Na een kleine dwaaltocht door de universiteitsgebouwen met verschillende gidsen, beland ik in de Library. Na een kleine schets van de situatie word ik door een coole gast "wireless guest" gemaakt. Zo kan ik vier dagen op locatie werken.

Alles werkt perfect, de uitgebreide testen thuis bewijzen hun nut. Maar wat zegt dat mailtje daar... de telefooncentrale wordt helemaal vernieuwd in het komende weekend! De daaropvolgende week wordt de dode lijn van mijn softphone helemaal gereanimeerd. Zo dat hebben we ook weer gehad.

Maar in het weekend hebben we ook onze eerste ochtendlijke business-vergadering. Vrienden van ons hadden dit georganiseerd in Starbucks. Tot hun spijt konden ze er niet bij zijn, maar wij bedanken hen nogmaals hartelijk. Terwijl we genieten van de speciale en overheerlijke koffie en thee mengeling, met lekkere pompoen-en-creme-taart, nemen we de locale kranten door. Echt belangrijke thema's worden er niet besproken, alhoewel er nog veel te regelen is.
Maar wie wil nu een mooie dag anders doorbrengen dan met een wandeling langs het Rideau Canal en een eerste verkenning van Ottawa?

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hi,
I hope you'll try also the other muffins :o)
how far is the starbucks from home?
do you work over there, or at home?
Waiting for a sign of live

Ineke Imbo zei

Of course we will try the other muffins as well :-) I would say even more: I am personally going to try ALL the muffins!
The Starbucks is very close, I think 2 minutes walk (and 1 minute if it's raining and you are running ;-)
Cheers,
Ineke
xxx